Misa rezy
Bıldırcın, sülüngiller familyasına ait küçük bir kuş türüdür. Genellikle kızartma yapımında kullanılan bıldırcın eti, sağlık açısından çok faydalıdır. Protein değeri yüksek olduğu için kas ve kemik gelişimini destekler. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bıldırcın dolması, pirinç, soğan, kuru üzüm ve bademli harçtan oluşur. Bıldırcının içi doldurulduktan sonra tencerede veya fırında pişirilir. İç harcın dağılmasını önlemek için kürdanla tutturulur. Malzemeler hazırsa, Osmanlı usulü bıldırcın dolması tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak bıldırcın ve haşlanmış bıldırcın yumurtası tarifine de göz atabilirsiniz.
1 Porsiyon Bıldırcın Eti Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.