Mantarlı Levrek

Mantarlı Levrek
09 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mantarlı Levrek için

Malzemeler

  • 1 levrek
  • 100 gr krem peynir
  • 1 dilim ekmek içi
  • 150 gr küçük mantar
  • 5~6 taze soğan
  • 1 limon
  • Tuz
  • karabiber
Mantarlı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Taze soğanları temizleyip kıyın. Limonu yıkayıp ince dilimleyin. Mantarları nemli bezle silin. Kararmaması için limonlu sudabekletin.
  2. Peynir, ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış taze soğanları mutfak robotunda püre haline gelene kadar ezin. Tuz ve karabiberi ilave edin.
  3. Alüminyum kağıt üzerine levreği yerleştirin. Peynirli iç malzemeyi üzerine yayın, limon dilimlerini yerleştirin. Balığın tamamını folyo ile kapatın.
  4. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
  5. Dilerseniz, az yağlı levrek ızgara tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo