Levrek Marin
23 Şubat 2023

Limon suyu ve tuz ile pişmiş nefis balık mezesi tarifi...

Farklı versiyonu olan nefis levrek marin tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Levrek Marin için

Malzemeler

  • 1 adet Levrek Fileto
  • 1 adet Limon
  • Yarım limon Zest
  • ¼ Kırmızı Soğan
  • 1 yemek kaşığı Dijon Hardalı
  • 100 ml Zeytinyağı
  • ¼ demet Maydanoz
  • 5 adet Kapari Meyvesi
  • Tuz – Karabiber  
Levrek Marin

Nasıl Yapılır

  1. Levreği derisiz fileto haline getirin. Şeritler halinde doğrayın.
  2. Soğanı sıçan dişi doğrayın. Limon , limon suyu, tuzu ve balıkları karıştırın. 5 dakika bekletin. 
  3. Hardal ve zeytinyağını karıştırın. Balık karışımını da ilave edin. 
  4. Maydanozu doğrayın ve balığa ekleyin. Balıkları ezmeden karıştırın.
  5. Tuz ve karabiberini kontrol edin gerekirse ekleyin. 
  6. Kapari meyvesini dörde bölün ve servis edin. 
  7. Not: Tüm mevsim balıkları için bu tarifi kullanabilirsiniz.
  8. Afiyet olsun :)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo