Ispanaklı Deniz Levreği

Ispanaklı Deniz Levreği
06 Mayıs 2023

Şef Mithat Yalçınkaya'dan enfes bir lezzet. Levrek, ıspanak ve tereyağı ile hazırlanan bu yemek, ızgarada pişirildikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir. Sunum için tabağın alt kısmına ıspanak, üstüne balık ve en üst kısma lime dilimi yerleştirilir. Malzemeler hazırsa, ıspanaklı deniz levreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Levrek buğulama ve levrek marin tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Deniz Levreği için

Malzemeler

  • 120 g deniz levrek (Fileto)
  • 50 g ıspanak (Sadece yaprakları)
  • 1 adet büyük boy patates (100 g)
  • 80 g bezelye (Haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 30 g tereyağı
  • 30 g zeytinyağı
  • 3 g tuz
  • 1 g karabiber
  • 1 g zerdeçal
Ispanaklı Deniz Levreği

Nasıl Yapılır

  1. Bezelyeyi bir robotta çekerek püre haline getirin ve tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
  2. Patatesi soyun ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde bir parça keserek kızgın yağda kızartın. Üzerine zerdeçal ilave ederek ters düz yapın ve servis tabağına alın.
  3. Ispanak ve sarımsağı da tereyağı koyduğunuz bir tavada 3 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiber ilave ederek kenara alın.
  4. Levrek filetosunu ızgarada pişirin.
Servis Önerisi

Servis tabağına aldığınız patatesin üzerine önce ıspanak soteyi daha sonra da levrek filetosunu yerleştirerek servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo