Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek

Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek
21 Haziran 2022

Şef Luigi Mariconda’dan çok lezzetli bir balık tarifini mutlaka deneyin.

Levrek pişirme yöntemlerine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek için

Malzemeler

  • 800 g levrek fileto
  • 100 g siyah zeytin
  • 100 g kapari
  • 30 g sarımsak
  • 200 g domates (Çok küçük doğranmış)
  • 20 g maydanoz (İnce doğranmış)
  • 30 g kekik
  • 100 g domates sosu
  • 140 ml beyaz şarap
Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını bir tavaya alıp sarımsaklarla birlikte kavurun. Kapari, siyah zeytin, kekik ve domatesi ekleyip bir kaç dakika pişirin.
  2. Ardından beyaz şarap ile domates sosunu ilave ederek 5 dakika daha pişirin ve balık filetolarını karışıma ekleyin.
  3. Birkaç dakika pişmesini bekledikten sonra tüm malzemeleri alüminyum folyoya aktararak boşluk bırakmadan iyice sarın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra folyo kaplamayı açın ve üzerine maydanoz serptikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo