Enginarlı Karides

Enginarlı Karides
25 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Enginarlı Karides için

Malzemeler

  • 200 g enginar kalbi
  • 100 g karides
  • 50 g kuru soğan
  • 50 g mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 30 g tereyağı
Enginarlı Karides

Nasıl Yapılır

Piyazlık doğradığınız soğan ve ince kıyılmış mantarı tereyağında soteleyin. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra unu ilave edip karıştırın. Karidesleri ekleyin. Süt ve dörde bölünmüş enginarları da ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Güveç kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar 5-6 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo