1 yemek kaşığı mayonez (Pancarın büyüklüğüne göre artabilir)
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 küçük diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz (Çok az miktarda)
Pancarlı Somon Suşi
Nasıl Yapılır
Pancarı iyice yıkadıktan sonra haşlayın. Suyunu ayırdıktan sonra rendeleyin ve suyunu sıkarak bir kaba alın. (Pancar suyuyla pembe suşi pilavı yapabilirsiniz.)
Meze için gerekli diğer tüm malzemeleri de pancara ekleyerek karıştırın.
Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.
Norinin arkasını çevirin ve sırasıyla pancarlı mezeyi, somonu, bir ya da iki parça salatalığı ve marul yaprağını içine yerleştirin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
Sardığınız roll’u bir kaba yaydığınız reyhana bulayın ve çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alarak servis edin.
Teşekkür ederiz.