Çilekli Hamsili Suşi

Çilekli Hamsili Suşi
08 Eylül 2023

Sevgili Arzu Yurtseven’den mutlaka denemeniz gereken olağanüstü bir lezzet çilekli hamsili suşi tarifi.. 

Alternatif olarak çin pilavı ve karidesli noodle tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 3 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Hamsili Suşi için

Malzemeler

  • 1 avuç suşi pilavı
  • 1/2 yaprak nori 
  • 5-6 adet hamsi (Füme veya marine edilmiş) 
  • 2-3 adet çilek (4’e bölünmüş)
  • 1 adet salatalık (Jülyen doğranmış)
  • Birkaç yaprak maydanoz (İnce kıyılmış)
Çilekli Hamsili Suşi

Nasıl Yapılır

  1. Hamsiyi marine etmek için baş ve kılçıklarını ayıkladıktan sonra her iki tarafını da tuzlayarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Tuzdan arındırmak için akan suda yıkayın ve hamsileri en az 3 saat süreyle pirinç sirkesinde bekletin.
  3. Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  4. Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın. 
  5. Norinin arkasını çevirin ve sırasıyla hamsiyi, bir ya da iki parça salatalığı, dörde böldüğünüz 2 adet çileği dizin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  6. Sardığınız roll’u bir kaba yaydığınız maydanoza bulayın ve roll’un üzerine boydan kesilmiş ince dilim çilekleri yerleştirdikten sonra streç filmle sarın.
  7. Bambu ile roll’u tekrar sıkıştırın ve streç filmi çıkarmadan keskin bir bıçakla dilimleyin.
  8. Streç filmi çıkararak tabağa alın ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo