Trippa Alla Milanese

Trippa Alla Milanese
26 Temmuz 2024

İtalyan mutfağıyla özdeşleşen bu yemek dana işkembe, havuç, kereviz ve sarımsak karışımından oluşur. Ana yemek olarak tercih edilir. Malzemeler hazırsa, trippa alla milanese tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için İtalyan yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Trippa Alla Milanese için

Malzemeler

  • 500 gr dana işkembe (temizlenmiş)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye veya taze kekik
Trippa Alla Milanese

Nasıl Yapılır

  1. İşkembeyi temizledikten sonra küçük parçalara doğrayın.
  2. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.
  3. Ardından rendelenmiş sarımsak ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
  4. Doğranmış havuç ve kereviz sapını ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar soteleyin.
  5. İşkembeyi ilave edin ve kısık ateşte rengi değişene kadar pişirin.
  6. Et suyunu ve baharatlarını ekleyerek karıştırın.
  7. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin.
  8. Pişirme işlemi bitince sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • İsteğe göre fasulye ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo