- Mantarları temizleyip doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sarımsakları temizleyip ezin. Kereviz yaprakları ve biberi ince ince doğrayın. Domatesleri soyup rendeleyin.
- Tavuk suyunu bir tencerede ısıtın. Tereyağını zeytinyağı ile birlikte geniş bir tavada eritin. Sarımsak, soğan, kereviz yaprağı, biber ve doğranmış mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Karışımın yarısını bir tabağa alın. Pirinci tavada kalan sebzelere ilave edin. Sebzelerle iyice karışana kadar sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
- Şarabı ilave edin ve malzemelerin tamamen çekmesini bekleyip domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve safranı da ekledikten sonra tavuk suyunu bir kepçeyle yavaş yavaş ilave etmeye başlayın.
- 20-25 dakika sürekli karıştırıp tavuk suyunu ilave ederek pirincin suyunu çekmesini sağlayın.
- Tavayı ateşten alıp ayırdığınız sebzeler ve parmesan peynirini ekleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Mantarlı risotto tarifine buradan göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.