1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule ve 1 tatlı kaşığı tane kimyonu (Tülbentin içine doldurup iple sıkıca bağlayın.)
Sebzeli Hint Pilavı
Nasıl Yapılır
Pirinci sıcak tuzlu suda ıslatıp 15 dakika bekletin. İyice yıkayıp süzün. Sivribiberi incecik kıyın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.
Tencerede tereyağı eritip sıvıyağı ekleyin. Sivribiber, zerdeçal ve zencefili ekleyerek kavurun. Sırasıyla taze fasulye, havuç, karnabahar ve bezelyeyi ilave edin.
Tuz serpin, 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Baharat torbasını tencerenin ortasına yerleştirin. 3 bardak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kaynatın.
Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.