Rokfor Ve Armutlu Tart

Rokfor Ve Armutlu Tart
30 Ağustos 2023

Yalnızca 6 malzemeden oluşan rokfor peynirli ve armutlu tart, Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Özellikle çayın yanında sunulan bu tatlı, milföy hamuru ile hazırlanır. Tatlandırmak için krema kullanılmalıdır. Servis etmeden önce üzeri ceviz ve peynir ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, rokfor ve armutlu tart tarifine geçebiliriz.

Tarte flambee ve tarte tatin tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Rokfor Ve Armutlu Tart için

Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru 
  • 50+30 gr rokfor peynri
  • 2 adet sert armut 
  • 1 adet limon 
  • 50 gr ceviz 
  • 4-5 yemek kaşığı krema+ karabiber 
Rokfor Ve Armutlu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Armutlar yıkanır, kabuklu olarak önce uzunlamasına ikiye kesilir. Sonra ince ince dilimlenir. Kararmamaları için limonlanarak kenara alınırlar. 
  2. Cevizin bir kısmı süslemek için ayrılır, kalan kısmı kırılır. 
  3. Milföy hamurları fırın tepsisine dizilir. Karabiberli krema ortalarına koyulur. Armutlar, ceviz ve rokfor üzerine koyulur. 
  4. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. 
  5. Servis yapmadan önce ekstra rokfor ve ceviz üzerine serpilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo