Bagna Cauda

Bagna Cauda
19 Nisan 2024

Fransa’nın Provence bölgesine özgü Bagna cauda çeşitli çiğ sebzeler ile beraber yenen bir sostur. Dip sosta denebilir. Mevsiminde taze sebzeleri jullien şeklinde çubuk çubuk doğrayarak sosun yanında servis edilir. Sebzeler sosa bandırılarak yenir. 

Fransız mutfağından lezzetli  echaude de carmaux ve keçi peynirli sufle kiş tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bagna Cauda için

Malzemeler

  • 5 diş sarımsak 
  • 5 adet ançüez
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Bagna Cauda

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsaklar ayıklanır, ezilir. 
  2. Bütün malzeme aynı anda tencereye koyulur ve ançüezler eriyene kadar pişirilir. 
  3. Taze sebzeler eşit boyutlarda çubuk şeklinde kesilir. Tabağın yanına koyularak servis edilir.
  4. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo