Fransız omletini diğer omletlerden ayıran en belirgin özellik, üzerinde hiçbir yanık izi olmaması, dışının tamamen pişmiş, içinin ise son derece yumuşak ve sulu olmasıdır. Fransız omleti, sadece yumurta ve tereyağı kullanılarak yapılan, dolgusuz bir omlettir. Yumurtalar, yumuşak bir dokuya ulaşmak için özenle katlanır. Fransız omleti, içeriğin %10'undan fazlasını oluşturan malzemelerle değil, %90'ını oluşturan teknikle yapılan bir lezzet şölenidir. Bu nedenle, mükemmelleştirmek için biraz pratik yapmak önemlidir. İşte nefis bir kahvaltının vazgeçilmezi Fransız omletinin yapımına geçelim.
Dilerseniz, Japon omleti tarifine de göz atabilirsiniz.
Bir Porsiyon Fransız Omleti Kaç Kalori?
Bir porsiyon Fransız omleti 322 kaloridir.
Üzeri için:
Teşekkür ederiz.