Fransız Omleti

Fransız Omleti
26 Eylül 2024

Fransız omletini diğer omletlerden ayıran en belirgin özellik, üzerinde hiçbir yanık izi olmaması, dışının tamamen pişmiş, içinin ise son derece yumuşak ve sulu olmasıdır. Fransız omleti, sadece yumurta ve tereyağı kullanılarak yapılan, dolgusuz bir omlettir. Yumurtalar, yumuşak bir dokuya ulaşmak için özenle katlanır. Fransız omleti, içeriğin %10'undan fazlasını oluşturan malzemelerle değil, %90'ını oluşturan teknikle yapılan bir lezzet şölenidir. Bu nedenle, mükemmelleştirmek için biraz pratik yapmak önemlidir. İşte nefis bir kahvaltının vazgeçilmezi Fransız omletinin yapımına geçelim.

Dilerseniz, Japon omleti tarifine de göz atabilirsiniz.

Bir Porsiyon Fransız Omleti Kaç Kalori?

Bir porsiyon Fransız omleti 322 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fransız Omleti için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş parmesan
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı ya da maydanoz
Fransız Omleti

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle orta boy bir kapta, yumurtaları kırın ve bir çatalla çırpın; tuz ve karabiber ilave edin.
  2. Yapışmaz bir tavada orta ateşte tereyağını eritin.
  3. Çatal kullanarak yumurtayı tavaya eşit bir tabaka halinde yavaşça yayın.
  4. Pişmeyen taraflarını pişen tarafların altına doğru spatula yardımıyla yönlendirin.
  5. Tavayı ateşten alın, sapından yukarı doğru eğin ve çatal kullanarak omleti neredeyse ikiye katlanana kadar yavaşça kendi üzerine doğru rulo halinde yuvarlayın.
  6. Omletin katlama yeri aşağı bakacak şekilde yavaşça tabağa alın.
Servis Önerisi
  • Dilerseniz Fransız omletin içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Yumurtanın içerisine ince kıyılmış taze otlar ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurtanın üst yüzeyi kremamsı bir görünümde olmalıdır; fakat çok sıvı ve çiğ görünüyorsa, birkaç saniye daha pişirebilirsiniz.
  • Omlet yaparken, en kritik nokta, yapışmaz bir yüzeye sahip bir tavaya sahip olmaktır.
  • Plastik veya tahta bir spatula kullanılmalıdır; aksi takdirde yapışmaz tavanın yüzeyi zarar görebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo