Yoğurtlu İrmik Çorbası

Yoğurtlu İrmik Çorbası
16 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu İrmik Çorbası için

Malzemeler

  • 250 gr kemikli et
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 6 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Yoğurtlu İrmik Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin.
  2. Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın. 
  3. Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
  4. Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin. 
  5. Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. 
  6. Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo