Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14517 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1316 Tarif
Diyet
4413 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2393 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5695 Tarif
Salata ve Meze
1355 Tarif
Sos
477 Tarif
Tatlı
9153 Tarif
Yöresel
2012 Tarif
Popüler Tarifler
Domates Sosu
Sebzeli Bulgur Pilavı
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Mantarlı Rulo Börek
Mantarlı Rulo Börek
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Yoğurtlu Kurabiye
Üç Malzemeli Kurabiye
Unlu Patates Kızartması
Üzümlü Cevizli Kurabiye
Vanilyalı Şifon Kek
Kolaç
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?
Çiğ Köfteye Hangi Baharatlar Atılır?
Patatesli Ne Yemek Yapsam?
Kek Sıcak Fırına Mı Atılır Soğuk Fırına Mı?
Kekin Unu Az Olursa Ne Olur?
Mantarlı Rulo Börek için
Malzemeler
Hamur için:
1 kg patates
2 yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
İç malzeme:
500 gr mantar
2 soğan
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt kreması
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Mantarlı Rulo Börek
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Mantarlı Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
50 Dakika
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
65 Dakika
Bohça Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
115 Dakika
El Açması Kıymalı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
30 Dakika
Parmak Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
25 Dakika
Tiropita
Selinhdr
Börek Tarifleri
60 Dakika
Yalancı Boyoz Böreği
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.