Tartar Sos

Tartar Sos
25 Ağustos 2022
Ana malzemesi mayonez olan tartar sos; sarımsak, maydanoz ve turşu gibi malzemelerle aroma katılır. Ana vatanı Fransız mutfağıdır. Genellikle cips ve balık yemeklerinin yanında kullanılır. Kremalı bir kıvamı vardır. Ortalama 30 dakika da hazırlanır. Hazırsanız, nefis tartar sos tarifine başlayabiliriz. 
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tartar Sos için

Malzemeler

  • Yarım kg mayonez
  • 10 kornişon turşu
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr kapari
  • 2 haşlanmış yumurtanın beyazı
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı beyaz biber
Tartar Sos

Nasıl Yapılır

  1. Turşuları kıyın. Sarımsakları ezin. Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın.
  2. Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyaz biber ve mayonezi bir kâsede karıştırın.
  3. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın. 
  4. Tartar sosu fırında limonlu mezgit ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tartar Sos Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tartar sosun içinde kullanacağınız mayonezi, evde kendiniz hazırlarsanız lezzeti artacaktır.
  2. Sosun kıvamı sulu olursa, mayonez ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Kıvamın tutması için bir kez mikser ile karıştırın.
  4. Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu ile daha hoş bir tat elde edebilirsiniz.

100 Gram Tartar Sos Kaç Kalori?

  1. 100 gramlık tartar sos, yaklaşık 200 kaloridir. Yağ ve sodyum değeri yüksektir. Yemeklerin içerisine 2 yemek kaşığı tartar sos ekleyebilirsiniz.

Yemeklere aroma katmak için sunulan sos tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Sebze ve et yemeklerinin içerisinde sık sık kullanılan domates sosu tarifine göz atmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo