Klasik Veloute Sos

Klasik Veloute Sos
21 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Klasik Veloute Sos için

Malzemeler

  • 1 litre tavuk suyu
  • Et veya balık suyu
  • 60 gr tereyağı
  • 60 gr un
Klasik Veloute Sos

Nasıl Yapılır

Tavuk, balık veya dana suyunu tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar kaynatın. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Tahta kaşıkla devamlı karıştırırken suyu azar azar ekleyin. Kaynama noktasına getirip ateşi kısın. Yüzeyde oluşan kabuğu temizleyin. Sosun üçte biri kalana kadar pişirin. Süzgeçten geçirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo