Gökkuşağı Sosu (Çin Mutfağı)

Gökkuşağı Sosu (Çin Mutfağı)
06 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Gökkuşağı Sosu (Çin Mutfağı) için

Malzemeler

  • 4 çay kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 4 çay kaşığı toz şeker
  • 4 tatlı kaşığı soya sosu
  • 4 tatlı kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
Gökkuşağı Sosu (Çin Mutfağı)

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında özellikle yeşil yapraklı salatalara yakışan bir sos çeşididir. Haşlanmış suda ya da buharda pişirilmiş sebzelerle de uyum gösterir. 4 çay kaşığı limon suyu, 2 tatlı kaşığı sirke, 4 çay kaşığı tozşeker, 4 tatlı kaşığı soya sosu, 4 tatlı kaşığı tahin, 1 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiberi derin bir kaba alın. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo