Biber Salçası

Biber Salçası
22 Eylül 2020

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan biber salçası, özellikle Güneydoğu Anadolu'da tercih edilmektedir. Kırmızı biber ile hazırlanan bu salça, kış için kavanozlara doldurulur ve buzdolabında muhafaza edilir. Peki, evde biber salçası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, biber salçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Püf noktalarıyla evde domates salçası yapımına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biber Salçası için

Malzemeler

  • 5 kg salçalık kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı tuz
Biber Salçası

Nasıl Yapılır

  1. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın. Mutfak robotunda püre şeklinde ezin.
  2. Geniş bir plastik kaba ya da alüminyum tepsiye yayın.
  3. Güneşli bir ortamda günde birkaç kez tahta kaşıkla karıştırarak koyulaşmaya bırakın (yaklaşık üç gün sürüyor).
  4. Suyunu iyice çektikten sonra tuzunu ilave edip karıştırın.
  5. Güneşli bir ortamda bir gün daha beklettikten sonra cam kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo