Armutlu Yumuşak Kek

Armutlu Yumuşak Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Yumuşak Kek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 iri armut
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 çorba kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Armutlu Yumuşak Kek

Nasıl Yapılır

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu ilave edip çırpmaya devam edin. Sıvıyağ, limon suyu ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozunu serpip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 

Armutların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın. Küçük küçük doğrayıp hamura ilave edin ve yavaşça karıştırın. 22 santim çapındaki yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Kek ılınınca üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo