Şehrazat Tatlısı
Bol malzemeli pasta tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Tabanı için, bisküvileri ufalayarak toz haline getirin. Tereyağıyla karıştırıp tart kalıbının tabanına döşeyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
Krem peynir ve toz şekeri mikserle çırpın. Kabağı ilave edip püre haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta, un, tarçın ve tuzu ekleyip karıştırın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Karışımdan bir kase alıp kalan karışıma çikolatayı ilave edin. Bisküvi tabanının üzerine kabak püresini yayın. En üste çikolatalı karışımdan aktarın. Bıçağın ucuyla daireler yaparak iki karışımı alacalı hale getirin. 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Üzerine ceviz parçaları serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.