Bakla içini kaynar tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun.
Yarısını robotta ezerek püre haline getirin. Kalan yarısını keskin bir bıçakla ince ince kıyın.
Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Unu derin bir kaba alın. 2 yumurta, margarin, bakla püresi, doğranmış bakla, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 25-30 dakika bekletin.
Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Yeşil saplarını ince ince doğrayın.
Derin bir kaba alıp lor peyniri, 1 yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Baklalı karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp bastırarak inceltin.
Her birinin ortasına 1 tatlı kaşığı peynirli karışım yerleştirip iki ucunu birleştirin. Kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.
Balık ve et yemeklerinin yanına çok yakışan klasik fava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.