İncirli, Antep Fıstıklı Ve Ballı Toplar

İncirli, Antep Fıstıklı Ve Ballı Toplar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İncirli, Antep Fıstıklı Ve Ballı Toplar için

Malzemeler

  • 100 gr file Antep fıstığı
  • 50 gr tuzsuz badem içi
  • 100 gr hurma
  • 200 gr kurutulmuş incir
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Kakao
İncirli, Antep Fıstıklı Ve Ballı Toplar

Nasıl Yapılır

Antep fıstığı ve bademleri mutfak robotuna alıp ufalayın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğranmış incirlerle birlikte mutfak robotuna ekleyin. Robotu tekrar çalıştırıp malzemeleri biraz daha ezin. Portakal kabuğu, bal ve tarçını ilave edip bir süre daha mutfak robotunu çalıştırın. Karışımdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine hafifçe kakao serpip servis yapın.
Kuru incir: Kuru incir, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla tam bir sağlık deposudur. Geleneksel birçok tatlının yapımında kullanılan incirle reçel ve pekmez de hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo