Fıstıklı Tavuk Kızartması

Fıstıklı Tavuk Kızartması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Tavuk Kızartması için

Malzemeler

  • 750 gr tavuk göğüs eti
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Fıstıklı Tavuk Kızartması

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Tavuk etini eşit üçgenlere kesin. Galeta ununu antepfıstığı ile harmanlayın. Yumurtaları başka bir kapta tuz ve karabiberle çırpın.

Tavuk etlerini sırasıyla un, yumurta ve galeta unlu karışıma bulayın. Yağı tavada kızdırıp etleri iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo