Ana vatanı Güney Amerika olan patates, yemeklerin içerisinde en çok kullanılan besinlerden biridir. İçeriğinde bol miktarda nişasta olan bu besin, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Haşlama, kızartma, fırınlama, ızgara ve közleme gibi yöntemlerle pişirilir. Susuzluğu gidermesinin yanı sıra uzun süre tokluk hissi verir. Ayrıca midenin asit seviyesini dengeleyerek ülser, reflü gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız, yoğurtlu zerdeçallı patates salatası tarifine başlayabiliriz.
Sos için
Zerdeçallı Patates Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Zerdeçallı Patates Salatası Kaç Kaloridir?
Zerdeçallı patates salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Karbonhidrat değeri düşük olduğu için, bu tarifi diyet listelerinize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, klasik patates salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz hafif diyet yemekleri mi arıyorsunuz? Vitamin bakımından zengin olan nefis hardal soslu ton balığı salatası tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.