Hafif Kısır

Hafif Kısır
07 Şubat 2023

Kısır gün yemeklerinin ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezetlerinden biridir. Ancak daha hafif ve fit bir kısır hazırlamak isterseniz bu tarif tam size göre. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Hafif Kısır için

Malzemeler

  • 100 g karabuğday
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Birer tutam tuz ve kimyon
Hafif Kısır

Nasıl Yapılır

  1. Karabuğdayı suyu çekilene kadar haşlayın. Biraz ılınmasını bekledikten sonra içine doğradığınız taze soğan, maydanoz, dereotunu koyun. Tuz, kimyon, salça ve zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine isteğe göre nar ekşisi gezdirip servis edin. 

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Dilerseniz, gün sohbetlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz sıcak kısır tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo