Sebzeli Haşlama

Sebzeli Haşlama
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Haşlama için

Malzemeler

  • 4 kemikli kuzu eti (kuzu incik)
  • 3 soğan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 1 kereviz
  • Tuz
Sebzeli Haşlama

Nasıl Yapılır


Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Soğanları soyup doğrayın. Patates ve kerevizi soyup elma gibi dilimleyin. Havuç ve kabağı temizleyip iri çubuk şeklinde doğrayın.

Etleri yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alıp üzerini örtecek kadar su doldurun. Sebzeler ve tuzu ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin.

Eti ayrı bir tabağa alıp didikleyin. Sebzeleri suyu ile servis tabaklarına paylaştırıp üzerine eti ekleyin ve servis yapın. 

Dilerseniz, dana eti ile hazırlanan klasik haşlama tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo