Konserve Bezelye Yemeği

Konserve Bezelye Yemeği
17 Nisan 2022

İlkbahar ayları ile birlikte tezgahlardan eksik olmayan bezelye lezzeti ile sofralarımızdan da yaz ve kış aylarında eksik olmaz. Yaz aylarında genellikle taze bezelye ile yapılan bezelye yemeği, kış aylarında yarı pişmiş konserve ile yapılır. Taze mevsiminde toplanarak hazırlanan konserve bezelye yemeği tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Bezelye ile yapılan alternatif lezzetler için kıymalı bezelye yemeğiLübnan usulü kıymalı bezelye güveçsultani bezelyeli gnocchi ve zeytinyağlı bezelye yemeği tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Konserve Bezelye Yemeği için

Malzemeler

  • 400 gr konserve bezelye 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet patates 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • Tuz 
Konserve Bezelye Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Yağ tencereye alınır, ısındığında yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. 
  2. Renk almaya başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  3. Patates ve havuç kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  4. Patates ve havuç tencereye alınarak karıştırılır, tuz eklenir ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  5. Konserve bezelye yıkanır, süzgeçte suyu süzüldükten sonra pişmeye yakın olan patates ve havucun yanına tencereye alınır. 
  6. 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo