Yunan Usulü Çorba

Yunan Usulü Çorba
06 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yunan Usulü Çorba için

Malzemeler

  • 250 g hindi göğüs eti
  • 4 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • ¼ su bardağı kepekli pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı beyaz biber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
Yunan Usulü Çorba

Nasıl Yapılır

Hindi göğüs etini küçük küpler halinde doğrayıp derin bir tencereye alın. Üzerine suyu, rendelenmiş sarımsak ve yıkanmış kepekli pirinci ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Tencereden bir kepçe sıcak et suyu alıp çırptığınız yumurtaya yavaşça karıştırarak ekleyin. Elde etiğiniz ılık yumurtalı karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırırak ilave edin. Haşlanmış nohutu, ince kıyılmış dereotunu, tuz ve beyaz biberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo