Üzeri için
Kuru baklayı düdüklü tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. 1 saat pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra suyuyla beraber el blender’ından geçirip pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayın. Soğanı rendeleyin. Tencereye zeytinyağı, soğan ve unu alın. Un açık kahverengi renk alıncaya ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurup ocaktan alın. Diğer yanda yoğurt ve 4 su bardağı et suyunu bir kapta çırpıp tuz ilave edin. Kavrulmuş un ve soğanın üzerine robottan geçirilmiş kuru baklayı ekleyip karıştırın. Et suyuyla çırpılmış yoğurdu da ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp toz biberi ekleyin ve kızdırın. Dereotunu ince kıyın. Çorbayı kaselere alıp üzerine dereotu serpiştirin ve zeytinyağında kızdırdığınız toz biberi gezdirerek sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.