Tatlı Patates Çorbası

Tatlı Patates Çorbası
06 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tatlı Patates Çorbası için

Malzemeler

  • 200 g füme et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 kereviz sapı
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kg tatlı patates
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ¾ su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 230 ml ekşi krema
  • 2.5 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber 

Süslemek için

  • Kereviz  yaprakları
Tatlı Patates Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Füme eti küçük doğrayıp geniş bir tencereye alın. Zeytinyağını ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. 
  2. Aynı tencereye küp doğradığınız soğan, kereviz sapı ve havucu ekleyip 6-7 dakika pişirin. Ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Tavuk suyunu ilave edip 10 dakika kaynamaya bırakın.  Sebzeler yumuşayınca blenderden geçirin. 
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip karıştırın. 2 su bardağı süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı patatesli tencereye ilave edin. Kalan 2 su bardağı süt, ekşi krema, 2 su bardağı çedar peyniri ve füme etin yarısını ekleyip iyice karıştırın. Ocaktan alın. 
  4. Yuvarlak ekmeklerin üstünü kesip içini oyun. Çorbayı içine koyun. Üzerini kıyılmış taze soğan, kalan çedar peyniri ve füme etle süsleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo