Mercimekleri ılık suda yarım saat beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Zar şeklinde doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış havucu, patatesi, balkabağını ve zerdeçalı ekleyin. 10 dakika boyunca kavurun. Kaynar suyu, yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ve kereviz yapraklarını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte yarım saat pişirin.
Tencereyi ocaktan alın ve blender yardımı ile içindekileri püre haline getirin. Tekrar ocağın üzerine alın. Tuzunu, tereyağını, taze çekilmiş karabiber ile kimyonu ekleyerek tatlandırın. 5 dakika daha kaynatın. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerine yeşillik, çörek otu ve tulum peyniri karışımından 1 tatlı kaşığı kadarını paylaştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.