Kavrulmuş Karnabahar Ve Brokoli Çorbası

Kavrulmuş Karnabahar Ve Brokoli Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavrulmuş Karnabahar Ve Brokoli Çorbası için

Malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg brokoli
  • Yarım kg karnabahar
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı sebze suyu

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dolmalık kırmızı biber
Kavrulmuş Karnabahar Ve Brokoli Çorbası

Nasıl Yapılır

Brokoli ve karnabaharı çiçeklere ayırdıktan sonra iyice yıkayın. Derin bir kapta ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Brokoli ve karnabaharları ilave edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine sebzeleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. 4 su bardağı tavuk suyunu ve fırından çıkardığınız sebzeleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Blenderle ezerek pürüzsüz hale getirin. Tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve küp doğranmış biber ile süsleyerek servis yapın.

 Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz sade brokoli çorbası tarifine göz atmayı unutmayın!

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo