Topalak Yemeği

Topalak Yemeği
25 Ağustos 2022

Konya mutfağıyla özdeşleşen topalak yemeği, kıyma, ince bulgur ve nohut karışımıyla hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen bu çorba, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir.

Konya usulü bamya çorbası ve erişteli yoğurt çorbası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Topalak Yemeği için

Malzemeler

  • 750 g kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz
Topalak Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi derin bir kaseye alıp yoğurun.
  2. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
  3. Haşlanmış nohudun suyunu süzün. Domates salçası ve biber salçasını tereyağında kavurun.
  4. Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve haşlanmış nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo