Etli Buğday Çorbası

Etli Buğday Çorbası
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Buğday Çorbası için

Malzemeler

  • 450 g kuşbaşı dana eti
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 kereviz sapı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 4 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Etli Buğday Çorbası

Nasıl Yapılır

Kuşbaşı eti, bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın. Fırın torbasına alıp üzerine unu ekleyin. Torbanın ağzını kapatıp etler tamamen una bulanıncaya kadar sallayın. Torbadan çıkarıp fazla ununu eleyin. Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp ısıtın. Etleri tencereye koyup rengi dönünceye kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız soğan ve küp doğradığınız havucu ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Ezilmiş sarımsaklar, mercanköşk ve domates püresini ekleyip karıştırın. Su, kalan tuz ve karabiber ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürüp 40 dakika kadar pişirmeye devam edin. Son olarak haşlanmış buğdayı ekleyip karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Çorbanın içerisinde et kullanmak istemiyorsanız, sade buğday çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo