Genellikle "pişirme kağıdı" olarak da adlandırılan parşömen kağıdı, mutfağınızda bulundurmak için süper kullanışlı bir öğedir. Fırın tepsilerinde, kek kalıplarının içinde ve diğer pişirme kaplarında tabak ile pişirilen veya pişirilen yiyecek arasında bir bariyer görevi görmek için kullanılabilir. Yiyeceklerin pişirme kabına yapışmasını veya yanmasını önler ve pişirildikten sonra yiyeceklerin bu tabaklardan çıkarılmasını çok daha kolaylaştırır.
Yağlı Kağıt İle Tatlı Hazırlama
- Yapışmamaları için kek ve brownie yapmak için yağlı kağıt kullanın. Bir fırın tepsisinin tabanına sığacak şekilde bir parça yağlı kağıdı kesin. Kağıdın kenarları tepsinin kenarından 2,5 ila 5,1 cm taşacak şekilde yeterince uzun yapın. Tüm kenarları kaplayacak şekilde tepsi boyunca ters yönde gitmek için ikinci bir yağlı kağıdı kesin. Hamuru yağlı kağıdın üstüne dökün. Brownie veya kek piştiğinde, pişmiş ürünleri kolayca çıkarmak için yağlı kağıdı fırın tepsisinden çıkarın.
- Unlu mamulleri yağlı kağıdın üzerine süsleyerek tezgahlarınızı temiz tutun. Sosları serpiştirmeniz veya unlu mamulleri serpintilerle süslemeniz gerektiğinde, başlamadan önce bunları yağlı kağıt üzerine koyun. Bu şekilde kullandığınız yağlı kağıdı sonradan atabilirsiniz.
- Kurabiyelerin yapışmaması için fırın tepsisini sıralayın. Bir dahaki sefere kurabiye pişirirken, fırın tepsinizin altına sığacak şekilde bir parça yağlı kağıt kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve ardından her zamanki gibi pişirin.
- Muffin kalıplarının dibine koymak için 13 cm kareler kesin. Muffin yaparken, her bir muffin yeri için kesin. Her kutuya bir kare yerleştirin ve ardından ince bir bardakla bastırın, böylece alt kısım kutunun kenarlarında kırışır. Ardından hamurunuzu dökün ve muffinleri tarife göre pişirin.
- Unlu mamulleri süslemek için yağlı kağıttan sıkma torbası hazırlayın.
Yağlı Kağıt ile Tuzlu Ürünler Pişirme
- Yağlı kağıtta sebzeleri ve asitli meyveleri kızartın. Sebzelerin temizlenmesi kolay olacak ve çilek veya domates gibi meyveler harika bir tada sahip olacak. Bir fırın tepsisine bir parça kesilmiş yağlı kağıt koyun ve meyvelerinizi veya sebzelerinizi eşit şekilde üzerine yerleştirin. Normalde yaptığınız gibi pişirin ve piştikten sonra yağlı kağıdı atın.
- Yumuşak, sulu etleri kızartmak için yağlı kağıdı kullanın. İster tavuk, ister et pişiriyor olun, bir fırın tepsisinin altına sığacak şekilde bir yağlı kağıt kesin. Hazırlanan proteini fırın tepsisine yerleştirin ve normalde yaptığınız gibi fırında pişirin. Yemeğinizi bitirdikten sonra yağlı kağıdı atın.
- Yağlı kağıdı ile kaplı bir tabaka üzerinde fileto pişirerek balıkları koruyun. Balığı doğrudan bir fırın tepsisinde pişirmek, genellikle balığın derisinin tavaya yapışmasına neden olur. Sayfayı parşömen kağıdı ile hizalayın ve bunun yerine balığı pişirin. Balık bittiğinde kağıttan kolayca kaymalıdır.
- Özel ev yapımı tereyağını yağlı kağıda sarın. Farklı bitkilerle karıştırılmış tereyağı lezzetlidir ve harika bir hediye olur. Tereyağını yaptıktan sonra büyük bir yağlı kağıdın ortasına koyun. Ardından, ister yuvarlak top ister kütük olsun, tereyağını kalıplamak ve istediğiniz şekle sokmak için kağıdı kullanın.
- Güveç yaparken bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyun. Pişirme kabınıza uyması için bir parça yağlı kağıdı kesin, kağıdın kenarları tabağın doğal kenarından biraz daha yüksekte olsun. İkinci bir yağlı kağıd��, her tarafı kağıtla kaplanacak şekilde ters yönde tabağa yerleştirmek için kesin. Yağlanmış tepsiye güveç dökün veya toplayın ve fırında pişirin. Güveç bittiğinde ve 10 dakika soğuduğunda, yağlı kağıdı çıkıntılı uçlarını tutarak tamamını fırından çıkarın.
Şunlara da göz atın;
- Yağlı kağıt ile pişirme yaparken nelere dikkat edilmeli?
- Hava fritözünde ne pişirmemelisiniz?
- Pişirme kağıdının 13 farklı kullanım alanı
- Karbonatın kullanım alanları