Tavuğu Mikrodalgada Yeniden Isıtmadan Önce Neden Düşünmelisiniz?

Mikrodalga mutfakta hayat kurtaran bir alettir. Yemekleri tekrar ısıtmada en sıklıkla kullanılır. Peki tavuk ısıtılır mı? İşte, neden tavuğu mikrodalgada ısıtmadan önce düşünmelisiniz:
Tavuğu Mikrodalgada Yeniden Isıtmadan Önce Neden Düşünmelisiniz?
04 Mart 2024, 13:04

1945'te mikrodalganın icadı, hazır patlamış mısırdan dondurulmuş yemeklere kadar çeşitli yiyecekler yapmayı ve arta kalanları yeniden ısıtmayı oldukça kolaylaştırdı. Bugünlerde mikrodalga kullanımına karşı, radyasyonun potansiyel tehlikelerinden, bazı yiyeceklerin nasıl kuru ve fazla pişmiş olmasına kadar pek çok tartışma var. Yine de birçoğumuz yiyecekleri anında hazırlamak için mutfak aletlerine başvuruyoruz. Ancak mikrodalgada çevirdikten sonra birçok öğe gayet iyi sonuçlansa da, mümkünse kalan tavuğu tekrar ısıtmaktan kaçının. Fırında tavuk göğsü, çıtır tavuk kanadı veya en sevdiğiniz zincirden kızarmış tavuk olması fark etmez, çünkü mikrodalgada geçirilen süre genellikle kümes hayvanlarının kuru ve lastiksi bir dokuya sahip olmasına neden olur.

Neden? Her şey bilimle ilgili. Tavuk çok fazla nem içerir ve mikrodalgaya konduğunda moleküler yapısını değiştirerek sert bir dokuya neden olur. Esasen, tavuktaki nem, tavuktaki proteinleri değiştirecek kadar hızlı bir şekilde ısınır ve ona yeni ve çok daha az arzu edilen lastiksi bir doku ve tat verir. Muhtemelen fırından yeni çıkmış kadar yumuşak olmayan bir parça mikrodalgada pişirilmiş tavuğu ısırmışsınızdır ve tam olarak nedeni budur. Ek olarak, nemin büyük bir kısmı tavuktan kaçacak ve bunun sonucunda çıtır kaplama veya deri muhtemelen ıslak hale gelecektir.

mikrodalga tavuk

Tavuğu Ocakta Veya Fırında Yeniden Isıtın

Tavuğunuzu mikrodalga yerine ocakta veya fırında yeniden ısıtmayı düşünün. Ocak üstü yönteminde, işlemi hızlandırmak için tavuğu daha küçük parçalara dilimleyin veya kesin. Tavanın dibine az miktarda et suyu, su veya yağ ekleyin, ısıtın, ardından tavuğunuzu ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Düğmeyi çok fazla açmayın, aksi halde tavuğu fazla pişirebilirsiniz. Parçaların ısınmasını bekleyin ve her iki tarafının da sıcak olmasını sağlamak için kümes hayvanlarını karıştırmayı veya çevirmeyi unutmayın. Tavuğu fırında yeniden ısıtmak için, nemi ve lezzeti korumak amacıyla yaklaşık 170 derecelik bir sıcaklık kullanın. Tavuğu bir tavaya veya fırın tepsisine yerleştirin, üzerini folyoyla örtün ve iyice ısınana kadar pişirin.

Mikrodalgada çiğ tavuk pişirip pişiremeyeceğinizi merak ediyorsanız bunu da tekrar düşünün. Et, mikrodalgada güvenli bir şekilde pişirilebilir, ancak ısının daha kalın parçalara ulaşması ve bakterileri etkili bir şekilde öldürmesi zordur. Bu rotaya gitmeye karar verirseniz, eti örtmenizi, karıştırmanızı ve sık sık döndürmenizi tavsiye ederiz, ancak bunun yerine, otlu yeşil tarifimizde yaptığımız gibi pişirmek, kızartmak veya sotelemek çok daha fazla çaba gerektirmez. Tavuğu nasıl pişirmeye veya yeniden ısıtmaya karar verirseniz verin (mikrodalga kullanıyor olsanız bile), iç sıcaklığın en az 72 dereceye ulaştığından emin olun.

Şunlara da göz atın;

  1. Mikrodalga fırında pilav nasıl pişirilir?
  2. Mikrodalgada yumurta pişirmenin ipuçları
  3. Mikrodalgada su nasıl kaynatılır?
  4. Mikrodalgada brownie nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo