İster bu yıl bir bahçeye başlamış olun, ister bir çiftçi pazarında taze salatalık için harika bir fırsat bulmuş olun, israfı önleyecek kadar hızlı yemek zor olabilir. Parlak, canlı dokuları ve havalı hisleri gibisi yoktur. Bunları buzdolabında saklamak bozulmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilir, ancak uzun süreli depolama istiyorsanız dondurmayı düşünün.
Unutulmaması gereken anahtar, %95 su olmalarıdır, bu da onları dondurmanın dokularını değiştireceği anlamına gelir. Onları donmuş bir halden çözdürdüğünüzde, hücre yapısı yerden yeni çıktığı şekliyle yeniden şekillenemez ve muhtemelen onlara süper yumuşak, duygusal bir his verir. Onlarla bir salata yapmak istemeniz pek olası değildir, ancak donmuş versiyonu kullanmanın, onları bir çorbaya eklemek veya kahvaltı smoothie'nize karıştırmak gibi birkaç başka yolu vardır. Bir tepe karışımına eklemediğiniz sürece onları salatalıklı sandviçlerden uzak tutun.
Salatalıkları dondurmak basit bir işlemdir. Mağazadan satın alınan salatalıkları dondurmak için, üzerlerindeki balmumu filmini çıkarmak için yıkayarak başlayın. Bahçede tazeyse, yüzeydeki tüm kiri temizlemeniz gerekir. Salatalıkları güvenli bir şekilde temizlemeye yardımcı olması için sirke ve su solüsyonu kullanabilirsiniz.
Dondurma yöntemlerinden biri de salatalıkları eşit parçalara bölüp bir fırın tepsisine tek sıra halinde yerleştirmek ve ardından sertleşene kadar dondurucuya koymaktır. Yaklaşık bir saat sonra, bunları çıkarın ve dondurucuya yerleştirmek için fermuarlı bir torbaya veya hava geçirmez bir kaba koyun.
Diğer bir seçenek de eşit miktarda yağ, sirke, şeker ve bir çay kaşığı kereviz tohumundan oluşan bir tuzlu su oluşturmak ve buna dilimlenmiş salatalıkları eklemektir. Üstte en az bir inç boşluk bırakarak dondurucuya uygun bir kaba yerleştirin. Bu, lezzet dolu çorbaların ve sürülebilirliklerin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir seçenek. İsterseniz en sevdiğiniz klasik dereotu turşusu tarifini kullanın.
Pürüzsüz bir hamur oluşturmak için salatalıkları (kabuğu ve isterseniz tümünü) bir mutfak robotunda da atabilirsiniz. Bir buz küpü tepsisine ayırın, birkaç saat dondurun ve ardından gerektiğinde çıkarmak için her bir küpü bir torbaya koyun.
Şunlara da göz atın;