Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kızartması, küçük büyük demeden her zevke hitap eder. Özellikle öğrencilerin sık sık tercih ettiği bu yemek, ekonomik ve pratik olduğu için sofralarımızda özel bir yere sahiptir. Ancak patates kızartmasını tek başına yemek istemeyenler için, evde kolayca hazırlayabileceğiniz sos tariflerini yazımızda derledik. İşte, çıtır çıtır patatesleri bandırarak yiyebileceğiniz 10 nefis sos tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurta sarısı, sirke, hardal ve limon suyu bir kapta çırpılır. Yavaş yavaş yağ eklenir ve bir yandan çırpılmaya devam edilir. Kıvam alan mayoneze tuz eklenerek servis edilir.
Detaylı tarif için; Ev yapımı mayonez
Malzemeler;
Yapılışı: Domates, soğan ve sarımsak gelişi güzel doğranır. Zeytinyağı tavaya alınır ve ısınınca sırasıyla soğan, sarımsak ve domates atılır ve domatesin suyunu salması beklenir. Sulanan domatese kalan malzemeler eklenerek blenderdan geçirilir. Tel süzgeçten geçirilir ve soğuduktan sonra servis edilir.
Detaylı tarif için; Ev yapımı ketçap
Malzemeler;
Yapılışı: Bir kap içerisine bütün malzemeler eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Elde edilen sos servis edilir.
Detaylı tarif için; Ranch sos
Malzemeler;
Yapılışı: Bir kap içerisinde avokado ezilir. Kalan malzemeler eklenerek karıştırılır ve homojen bir dağılım olunca servis edilir.
Detaylı tarif için; Guacamole sos
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeler bir kap içerisinde bir araya getirilir. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır, servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Malzemeleri bir kapta birleştirin ve karıştırın.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavada tereyağını eritin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatlar ve tavuk suyunu ilave edin. Kıvam aldıktan sonra sıcak ya da soğuk olarak servis edin.
Detaylı tarif için; Gravy sos
Malzemeler;
Yapılışı: Tencere içerisine tereyağı ve un alınarak kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt eklenerek kıvam aldırılır, kıvam alan sosa peynir ve baharatlar eklenerek servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurta sarısı, sirke, hardal ve limon suyu bir kapta çırpılır. Yavaş yavaş yağ eklenir ve bir yandan çırpılmaya devam edilir. Kıvam alan mayoneze tuz ve sarımsak eklenir, servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeleri bir kaba koyarak karıştırın ve servis edin.
Şunlara da göz atın;