Nohut, kuru fasulye gibi bakliyatları doyurucu ve protein dolu yapısıyla Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Ancak bu bakliyatları pişirirken hemen herkesin yaşadığı sorunların başında, bakliyatların yeterince yumuşamaması gelir. Ocakta saatlerce kaynamasına rağmen hala sert kalan ve tam olarak pişmeyen nohutlar için aslında çok kolay bir püf noktası var.
Nohutları bir gece önce suya koyun ve ıslama suyunun içerisine yarım çay kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat, nohutların pişerken daha çabuk yumuşamasını sağlar. Ayrıca nohudun üzerindeki zarın çıkmasını da sağladığı için pişirme süresi kısalacaktır. Karbonat, nohut yedikten sonra ortaya çıkan gaz sorununun da önüne geçer. Ancak karbonat nohudun tam kıvamında pişmesine yardımcı olsa da, içindeki vitamin ve minerallerin yok olmasına yol açtığı söylenmektedir. Bu yöntemde karbonatı çok az miktarda eklediğiniz ve sonrasında bu suyu süzdüğünüz için karbonatın bu etkisi daha az görülebilir.
Şunlara da göz atın;