Mısır bir sebze değildir. Mısır dahil birçok tahılın meyve olduğu kabul edilir. Sebzeler bir bitkinin yapraklarından, saplarından ve diğer kısımlarından elde edilir. Mısır, dünya çapında birçok insan için temel bir diyet maddesidir. Garnitür olarak, çorbada, güveçte ve daha birçok yerde bulunur. Mısır taneleri patlatıldığında film izlerken favori atıştırmalık haline geliyor. Mısır günlük hayatımızda düzenli olarak kullanılmasına rağmen hakkında sandığınız kadar bilgi sahibi olmayabilirsiniz.
Koçanı üzerinde yediğiniz gibi bütün mısır bir sebze olarak kabul edilir. Mısır çekirdeğinin kendisi bir tahıl olarak kabul edilir. Daha spesifik olmak gerekirse, mısırın bu türü “tam” bir tahıldır. İşleri biraz daha karmaşık hale getirmek için patlamış mısır da dahil olmak üzere pek çok tahılın meyve olduğu düşünülüyor. Bunun nedeni bitkinin tohum veya çiçek kısmından gelmeleridir.
Buna karşılık sebzeler bir bitkinin yapraklarından, saplarından ve diğer kısımlarından elde edilir. İnsanların sebze olarak düşündüğü bazı yiyeceklerin aslında domates ve avokado gibi meyveler olmasının nedeni budur.
Yani mısır aslında bir sebze, bir tam tahıl ve bir meyvedir. Ancak hangi formda olursa olsun veya hangi kategoriye girerse girsin mısır sizin için iyidir ve sağlıklı bir beslenmenin parçası olabilir. Sade patlamış mısır bile yağ, tereyağı veya tuz olmadan hazırlandığında sağlıklı olabilir.
Mısır ilk olarak Amerika'da üretilmeye başladı. Dünyada yetiştirilen en popüler üründür. Farklı türde mısırlar vardır. İşte, üç popüler mısır türü:
Mısır yemenin sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak faydaları, patlamış mısır veya tatlı mısır gibi, yediğiniz mısırın türüne bağlı olarak biraz farklılık gösterir. Mısır tam bir tahıldır. Tam tahıl, kulağa tam olarak benziyor, tam tahıl. Tam tahıllar en besleyici tahıl türüdür. Vitaminler, mineraller ve lif içerirler. Mısır özellikle diğer tahıllara göre çok daha yüksek miktarda A vitamini içerir. Aynı zamanda harika bir antioksidan kaynağıdır. Mısır aynı zamanda nişastalı bir sebze olarak kabul edilir. Diğer nişastalı sebzelere göre şeker, yağ ve sodyum oranı daha düşüktür. İster koçanda mısır, ister patlamış mısır (sade) yiyin, bol miktarda besin vardır. Şunları içerir:
Mısırın diğer sağlık yararları şunlardır:
Şunlara da göz atın;