Mikrodalgada Pilav Nasıl Pişirilir?

Mikrodalgada pirinç pişirmek hızlı, kolaydır. Tek kişilik pilav yapmak istiyorsanız mikrodalga kullanmak iyi seçeneklerden biridir. İşte, mikrodalgada pilav nasıl pişirilir:
Mikrodalgada Pilav Nasıl Pişirilir?
24 Kasım 2023, 15:43

Ekipman Önerileri

Mikrodalgada pirinç pişirmek hızlı, kolaydır ve yalnızca tek bir tabak gerektirir. Ayrıca, mikrodalga fırının eşit ısısı bazen ocaktan daha iyi pilav üretebilir. Çok basit; mikrodalgaya uygun bir tabağa 1 bardak beyaz pirinç ve 1,5 bardak su ekleyin, Yüksek ayarda 10 dakika üstü açık pişirin, ardından tabağı kapatın ve Yüksek ayarda 4 dakika daha pişirin. Bu makalede, size süreci adım adım anlatacağız.

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı (yaklaşık 185 gr) uzun taneli beyaz pirinç
  2. 1,5 su bardağı (355 mL) su
  3. Bir tutam tuz (lezzet vermesi için isteğe bağlı)
  4. 1 çay kaşığı (5 mL) sıvı yağ veya tereyağı (isteğe bağlı, lezzet için)
  5. Tavuk veya sebze suyu (su yerine isteğe bağlı)
  6. Seçtiğiniz baharatlar (isteğe bağlı)

mikrodalgada pilav

  1. Öncelikle 1 su bardağı beyaz pirinci durulayın.

Çiğ pirincinizi ince gözenekli bir süzgecin içine dökün ve soğuk akan suyla durulayın. Su çoğunlukla berrak olana kadar pirinci elinizle yavaşça karıştırın (pirinçteki nişasta, suyun tamamen berrak olmayacağı anlamına gelir, ancak bu normaldir). Pirinci duruladıktan sonra fazla suyu çıkarmak için süzgeci hafifçe sallayın.

  1. Mikrodalgaya uygun bir tabağa pirinci ve 1,5 bardak suyu ekleyin.

Durulanmış pirincinizi mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa veya kaseye dökün ve 1,5 bardak suyun yanı sıra bir tutam tuz (isteğe bağlı) ve/veya 1 çay kaşığı sıvı yağ veya tereyağı (isteğe bağlı) ekleyin. Pirinç piştikçe genleşir, bu nedenle pirincinizi tutmak ve kabarcıkların taşmasını önlemek için en az 8 fincan alabilecek daha büyük bir kap seçin.

  1. Mikrodalga yüksek ayarda 8-10 dakika boyunca açık bırakılır.

Mikrodalga fırınınızı sahip olduğu en yüksek ısı ayarına ayarlayın ve yemeğinizi, suyun büyük kısmı emilene ve pirinçte bir miktar buhar delikleri görünene kadar (mikrodalga fırınınızın gücüne bağlı olarak yaklaşık 8-10 dakika) üstü açık mikrodalgada pişirin. Tabağınızın kenarından taşabilecek kabarcıkları yakalamak için tabağınızın altına bir tabak yerleştirin.

pirinç pilavı

  1. Kapağı kapatın ve 4 dakika boyunca yüksek sıcaklıkta mikrodalgada pişirin.

Yemeğinizi mikrodalgadan fırın eldiveni veya bir havluyla çıkarın (sıcak olacaktır!). Kabı streç filmle, kapakla veya tabakla sıkıca kapatın, ardından tekrar yüksek ayarda yaklaşık 4 dakika daha mikrodalgada tutun.

  1. Pirinci 5-6 dakika dinlendirip kabartın ve servis yapın.

Tabağı çıkarın ve pirincin tabakta kalan tüm nemi emmesi için 5-6 dakika ısıya dayanıklı bir yüzeye koyun. Kapağı çıkarın ve pirinci bir çatal veya pirinç küreğiyle kabartın. Bir deneme ısırığı alın; eğer pirinç tam olarak pişmemişse kapağını kapatın ve yumuşayana kadar 1 dakikalık aralıklarla yüksek ayarda mikrodalgada pişirin.

  1. İstenirse ilave lezzet veya baharat ekleyin.

Önceden tuz, yağ veya tereyağı eklemediyseniz asla korkmayın! Pirinç hala sıcakken, basit ve lezzetli bir yemek için tuz ve karabiberi (tadına göre) ve bir kaşık dolusu tereyağı veya yağı karıştırın. Veya şu lezzetli fikirlerden bazılarını deneyin:

Şunlara da göz atın;

  1. Mikrodalgada pirinç nasıl pişirilir?
  2. Mikrodalgada su nasıl kaynatılır?
  3. Mikrodalgada patates cipsi nasıl yapılır?
  4. Mikrodalgada brownie nasıl pişirilir?
  5. Enginar mikrodalga fırında nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo