Mantar kızartması sevilen bir garnitürdür. Çıtırtısı ile çok sevilir. Peki, elinizde çıtırlığını kaybetmiş kızarmış mantarlar kaldığında ne yaparsınız? Onları hayata döndürmek için fritöze veya fırına atın.
İster sıkı bir hava fritözü kullanıcısı olun, ister sadece standart fırınınızı tercih edin, yeniden ısıtma adımları oldukça benzerdir. Sıcaklığı 180 dereceye ayarlayın ve birkaç dakika ön ısıtmaya bırakın. Bu, mantarların eşit şekilde pişmesini ve yanmadan çıtır dokusunu korumasını sağlar. Arta kalan kızartılmış mantarlarınızı hava fritözü sepetine veya fırın tepsisine tek kat halinde yerleştirin. Aşırı kalabalıklıktan kaçının çünkü bu, ısınmayı bile önleyebilir. Mantarlarınızın boyutuna ve kalınlığına bağlı olarak onları üç ila beş dakika yeniden ısıtın ve aşırı pişmeyi önlemek için periyodik olarak kontrol edin. Altın kahverengi olduklarında ve çıtırlıklarına kavuştuklarında afiyetle yemeye hazırdırlar.
Bu tekniklerden herhangi biri, kalan kızartılmış mantarlarınıza ihtiyaç duydukları tazeliği ve canlılığı verecek olsa da, kalan mantarlarınızın güzelce çıtır çıtır olmasını sağlamaya yardımcı olabilecek birkaç ek ipucu daha vardır. Mantarların kaplamasının bir kısmını kaybettiğini fark ederseniz, yeniden ısıtmadan önce onlara hafifçe baharatlı un serperek çıtır katmanlarını tazeleyin. Ayrıca, tekrar ısıtılırken daha iyi gevrekleşmelerine yardımcı olmak için, kalan mantarlara hafif bir ince sisli yemeklik yağ püskürtebilirsiniz. Mantarların her tarafının çıtır olmasını sağlamak için ısıtma süresinin yarısında mantarları ters çevirmek de yararlı olacaktır.
Kızartılmış mantarlar, yeniden ısıtıldıktan hemen sonra servis edildiğinde en iyi hallerini alır. Tüketimi geciktirmek, gevrekliğin kademeli olarak kaybolmasına yol açabilir; bu nedenle, sıcak olur olmaz yemeye veya servis etmeye hazır olun. Kızartılmış mantarların çıtır çıtır büyüsünü yeniden canlandırma arayışınızda hava fritözü ve fırın yardımcılarınızdır. Biraz dikkat ve detaylara gösterilen özen ile, artıkları yeniden ısıtırken bile bu lezzetli lokmaların çıtır çıtır tadını çıkarabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;