Lazanya, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan, beşamel sos, parmesan peyniri ve makarna hamurundan oluşan bir yemektir. İlk kez 14. yüzyılda yapıldığı düşünülen lazanya, yalnızca kıymalı sosla değil, sebzeli ve tavuklu versiyonları ile de bilinir. Lazanya, fırın kabına yerleştirildikten sonra üzerindeki peynirler eriyene kadar pişirilir ve dilimlenerek servis edilir. İşte, evde kolayca deneyebileceğiniz 10 farklı lazanya tarifi:
Listemize, orijinal lazanya tarifi ile başlıyoruz. Kıyma ve beşamel sosla hazırlanan lazanyanın porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Adım adım anlatımına bakarak kolayca hazırlayabilirsiniz.
Meksika fasulyesi, havuç, kırmızı biber ve tortilla ile hazırlanan Meksika lazanyası, acı severlerin denemesi gereken tatlardan biridir.
Kabak, kıyma, havuç, domates gibi malzemelerle hazırlanan kabak lazanya yapımında, makarna hamuru kullanılmaz. İsteğe göre kabak yerine patlıcan da tercih edilebilir.
İç harcı pirinç ve kıyma ile doldurulan lahana lazanya, sarmalık lahana ile hazırlanır. Kekik eklenerek servis edilir.
Deniz ürünleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biri olan karidesli lazanya, küçük veya orta boy karideslerle hazırlanabilir.
Mantar ve tavuk eti ile hazırlanan lazanya, 30 dakikalık pişirme süresinin ardından dilimlenerek servis edilir. Hem doyurucu, hem de çok lezzetlidir.
Beşamel sos yerine bolonez sosla zenginleştirilen lazanyayı, bir de böyle deneyin. Pişen lazanyaları, fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Lavaşın kıyma ile doldurulmasıyla hazırlanan domates soslu lazanya, rulo şeklinde sarılır. Pişirme işleminin ardından üzerinde domates sos gezdirilir.
Kuzu eti ve enginar ile hazırlanan lazanya, enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak lezzettedir. Özellikle kalabalık sofralarda tercih edilebilir.
Kuşbaşı et ve patlıcanla doldurulan lazanya, tadına doyamayacağınız tariflerden biridir. Dilerseniz, sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;