Kurban Etinin Kokusu Nasıl Giderilir: 6 Doğal Yöntem

Kurban etinin kokusu nasıl giderilir? Eldeki et kokusu nasıl çıkar? İşte, hemen herkesin yaşadığı kurban eti kokusunu gidermek için uygulayabileceğiniz 6 doğal yöntem:
Kurban Etinin Kokusu Nasıl Giderilir: 6 Doğal Yöntem
24 Haziran 2024, 09:59

Kurban eti, taze et olduğu için normalde hazır aldığınız etlere göre daha yoğun bir kokuya sahiptir. Bu kokunun yoğunluğu et seven kişilerin bile et yiyememesine neden olur. Etin kokusunun tüm eve sinmesi ise, daha da kötü bir durumdur. Bayram sofralarında hem kendinizin, hem de misafirlerinizin et kokusundan nasibini almaması için yapabileceğiniz birkaç önerimiz var. Et kokusu nasıl giderilir diye merak edenler için, kolay püf noktalarını yazımızda derledik. İşte, kurban etinin kokusunu gidermek için yapmanız gerekenler:

kurban eti

Kurban Eti Pişirirken Kokusu Nasıl Giderilir?

  1. Dinlendirme

marine edilmiş et

Kurban eti kokusunun çıkması için, pişirmeden önce mutlaka 1 gün dinlendirmeniz gerekir. Ek olarak marine sosunda bekletmek de kokunun azalmasını sağlayacaktır. Pişireceğiniz sosu en az 2 saat marine sosuyla birlikte buzdolabında dinlendirin.

  1. Defne yaprağı

defne yaprağı

Kurban eti kokusunu gidermek için en etkili yöntem, defne yaprağıdır. Özellikle fırınlamayı düşünüyorsanız, tepsinin içerisine 2 adet defne yaprağı yerleştirebilirsiniz. Eğer tavada pişirecekseniz, eti marine ederken üzerine defne yaprağı yerleştirin ve bu şekilde bekletin. Defne yaprağı, etteki kokuların giderilmesini sağlar.

  1. Tarçın

tarçın

Eti haşlayacaksanız, tencerenin içerisine 1 adet çubuk tarçın atın. Eğer eti tavada veya fırında pişirecekseniz, yarım çay kaşığı tarçın eklemek, kokunun giderilmesini sağlar. 

  1. Limon kabuğu

limon kabuğu

Tencere veya fırın tepsisinin içerisine limon kabuğu koymak, kurban eti kokusunu büyük ölçüde yok eder. Ancak limon kabuğunda hiç beyaz kısım olmamalıdır. Beyazlıklar, ete acı bir tat verebilir.

  1. Kekik

kekik

Keskin kokulu bir baharat olan kekik, eti kokusunu bastırır ve yemeklere lezzet verir. Taze kekiği etin üzerine ekleyip pişirerek kokuları yok edebilirsiniz.

  1. Biberiye

biberiye

Biberiye de et yapımında kullanımın baharatlardan biridir. Biberiye dallarını doğrudan pişirme aşamasında etin üzerine ekleyebilir veya marine sosunun içerisine karıştırabilirsiniz.

et kesme

Eve Sinen Kurban Eti Kokusu Nasıl Giderilir?

  1. Öncelikle eti direkt pişirmemek oldukça önemlidir. Mutlaka buzdolabında 12 saat dinlendirilmesi gerekir.
  2. Eti pişirdikten sonra ocak ve bulaşıklar bekletilmeden yıkanmalıdır.
  3. Eti pişirdikten sonra yemeğin üzerini örtün ve evi havalandırın. Bu sayede koku dağılacaktır.
  4. Evi havalandırırken bir bardak suyu kısık ateşte kaynatın. Suyun içerisine 2 adet karanfil ya da bir kaşık tarçın ilave edin. Bu sayede eviniz daha hoş kokacaktır.
  5. Eti pişirirken mutfağın kapısı kapalı olmalı. Ayrıca camı veya aspiratörü de açmayı ihmal etmeyin.
  6. Eti pişirirken başka bir kabın içerisine sirkeli su ekleyin. Bu kabı yemeğin yakınında tutun. Bu sayede kokuyu içine çekecektir.
  7. Doğal oda kokusu kullanın: Bir bardak suyun içerisine birkaç damla lavanta yağı ve toz vanilya ekleyin. Bu karışımı kaynatın. Karışım soğuduktan sonra sprey şişelerine doldurabilirsiniz.

elleri yıkamak

Et Kokusu Elden Nasıl Çıkar?

  1. Elinize sinen et kokusunu çıkarmak için, avcunuza sirke dökün ve birkaç dakika ovalayın. Ardından sabunlu suyla elinizi güzelce yıkabilirsiniz.
  2. Sirkenin kokusundan hoşlanmıyorsanız, demlediğiniz çay poşetlerini avcunuza alarak ovalayabilirsiniz. Çay, elinizdeki kokuların giderilmesini sağlar. Çay poşetinin yeterince soğuk olmasına dikkat edin.
  3. Elinize limon suyu sıkıp ovalayarak et kokusunu giderebilirsiniz.
  4. 4 yemek kaşığı su ve 3 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Ellerinizi bu karışımın içinde 2-3 dakika bekletin. Ardından elinizi ovalayın ve bol suyla durulayın.

Tüm bu yöntemler eldeki et kokusunu çıkarmak için çok etkilidir. Elinizde koku oluşumunu önlemek için, etleri keserken eldiven kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kurban eti nasıl saklanır?
  2. Kurban eti pişirirken yapılan hatalar
  3. Et nasıl parçalanır?
  4. Et nasıl marine edilir?
  5. Hangi etle hangi yemek yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo