Konserve et çoğu zaman hayat kolaylaştıran, pratik bir üründür. Farklı tariflerde kullanılabilir. Konserve et dayanıklılığı uzun bir üründür. Saklama yöntemi olarak konservelenen et uzun süreler uygun koşullarda saklanabilir. Konserve olarak birçok et türevi muhafaza edilebilir. Balık, tavuk ya da dana eti konservelenebilir. Konserve şeklinde alınan et nasıl pişirilir sizler için anlattık. İşte, et nasıl pişirilir:
Konserve dana etini pişirmek için büyük bir tencereye su alarak kaynatın. Kaynar su içerisine konserve şişesini yatırarak 1, 5-2 saat pişirin. Etinizin kıvamına göre daha fazla pişirebilirsiniz. Eğer ön ısınmaya tabi tutulmuş bir konserve ise konserveyi açarak içindeki etleri tekrar pişirebilirsiniz.
Konserve et türevleri ile hazırlayabileceğiniz bazı tarifler aşağıdadır;
Sebzeli et kavurma, konserve et ile hazırlanacak en klasik lezzetlerden biridir. Yanında pilav ile birlikte servis edilebilir.
Konserve balıkların en popüleri ton balığıdır. Ton balığı ile salata ya da makarna hazırlayabileceğiniz gibi gördüğünüz lezzetli sandviçleri de hazırlayabilirsiniz.
Domatesli, içinizi ısıtacak lezzetli kavurma çorbasını çok seveceksiniz.
Kış aylarında kestaneli, mükemmel lezzetli bir dana güveç hazırlayabilirsiniz. Konserve et ile hazırlanabilir bir tariftir.
Fit ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız, konserve etinizi pişirdikten sonra hazırlayacağınız salata oldukça lezzetli olacaktır.
Hindi besin değeri oldukça yüksek protein türlerinden biridir. Konserve olarak yaygın şekilde bulunan hindi göğüs ile sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;