Kış aylarında sıcak bir fincan içecek ruhunuza iyi gelir. Salep, sıcak çikolata ve bitki çaylarıyla kendinizi şımartabilirsiniz. İşte evde hazırlayabileceğiniz 10 nefis sıcak içecek tarifi!
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz salep
2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için tarçın
Yapılışı:
Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Toz salep ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Kaynadığında ocaktan alıp fincana dökün, üzerine tarçın serperek servis edin.
Malzemeler:
2 su bardağı süt
80 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilin
Yapılışı:
Sütü bir tencerede ısıtın, içine çikolatayı ekleyip eritin. Kakao, şeker ve vanilini ekleyerek karıştırın. Kaynamadan ocaktan alın ve sıcak servis edin.
Malzemeler:
1 adet elma (dilimlenmiş)
1 çubuk tarçın
3-4 karanfil
2 su bardağı su
Bal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir cezveye koyup kaynatın. 10 dakika demlendikten sonra süzerek fincana alın. İsterseniz bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu
Bal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Zencefili sıcak suya ekleyip 5 dakika bekletin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Tatlandırmak için bal ekleyerek içebilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı:
Sütü ısıtın ve içine tarçını ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra balı ekleyip karıştırın. Ilık olarak tüketin.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 poşet siyah çay
1 çubuk tarçın
2 adet karanfil
1 çay kaşığı bal veya şeker
Yapılışı:
Sütü ısıtıp içine çay poşetini ve baharatları ekleyin. 5-7 dakika demlenmesini bekleyin. Şeker veya bal ekleyerek tüketin.
Malzemeler:
1 fincan su
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 küçük parça damla sakızı
Şeker (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri cezveye alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirin. Köpüklü olmasını sağlamak için kaynamadan ocaktan alın ve fincana dökün.
Malzemeler:
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı ıhlamur
1 tatlı kaşığı adaçayı
1 çay kaşığı hibiskus
1 çay kaşığı kuşburnu
Bal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri sıcak suda 5-10 dakika demleyin. Süzerek tüketin ve bal ile tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı leblebi tozu
1 çay kaşığı tarçın
Bal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Sütü ısıtıp içine leblebi tozu ve tarçını ekleyin. Güzelce karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı sıcak su
Yarım portakalın suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
Yapılışı:
Tüm malzemeleri sıcak suya ekleyin. 5 dakika beklettikten sonra süzüp içebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: