Kabak yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Kalorisinin oldukça düşük olması sebebi ile diyet listelerinin de vazgeçilmez lezzetlerindendir. Kabak ile birbirinden farklı tarifler hazırlanabilir. . Bu listede kabağı birbirinden farklı 10 tarifte ne şekilde kullanıldığından bahsettik. İşte, kabağın 10 farklı tarifte kullanılması:
Yeşil kabak turşusu denediniz mi? Oldukça lezzetli olan kabak ile turşu hazırlayabilir, yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz.
En sevilen İtalyan lezzetlerinden lazanyayı daha hafif ve pratik bir şekilde hazırlamak isterseniz kabak ile hazırlayabilirsiniz. Kabağı hamur yerine uygun tariflerde kullanabilirsiniz.
Lezzetli ve yapımı oldukça pratik olan kabak mücver kabak ile yapılan lezzetli bir yemektir. Farkllı sebzeler ekleyerek zenginleştirebilir. Fırında ya da tava da pişirebilirsiniz.
Kabak pizza yapımında kabak pizza hamuru yerine kullanılır. Hafif olan bu hamurun üzerine damak tadınıza göre sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Kabak ile hazırlanabilecek en hafif tariflerden biri de kabak çorbasıdır. Doyurucu olmasının yanı sıra hafif olan kabak çorbasını akşam yemeklerinize hafif bir başlangıç yapamk için tüketebilirsiniz.
Soslu kabak makarna, kabağın ince ince doğranması ile hazırlanır. Dilerseniz içerisine hiç makarna eklemeden sadece kabak ile hazırlanabilir.
Kabaklı kek, sebze ile hazırlanan tuzlu bir kektir. Lezzetlidir, dilediğiniz malzemeler ile zenginleştirebilirsiniz.
İzmir tulumu ile kabak ile hazırlanan lezzetli salatayı denemeye ne dersiniz? Çiğ halde ya da pişmiş halde hazırlayabilirsiniz.
Fırında kabak köftesi akşam yemeğinde hafif bir şeyler yemek isteyenlerin favorisi olacak.
Kabak sandal, kabak ile hazırlanan güzel bir ara sıcaktır. İçi oyulur ve içerisine peynirli harç hazırlanır. Fırında pişirilir.
Şunlara da göz atın;