Japon Yemekleri: Japon Mutfağından 13 Farklı Tarif

Japon mutfağında ne yenir? Japon mutfağında hangi yemekler meşhur? Japonya'nın en meşhur yemeği hangisi? İşte, Japon mutfağından sofralarınıza konuk olacak 13 farklı tarif:
Japon Yemekleri: Japon Mutfağından 13 Farklı Tarif
30 Eylül 2022, 15:09

Japon mutfağı, Uzakdoğu'nun en önemli lezzetlerinin yer aldığı mutfaklardan biridir. Pirinç yemeklerde sık sık kullanılır. Garnitür olarak balık, salamura sebze ve pişmiş sebzeler kullanılır. Japonya bir ada ülkesi olduğu için, yemeklerinde balık ve deniz ürünlerine sık sık yer verilir. Bu yemekler genelde ızgara yapılır veya sashimi gibi çiğ olarak servis edilir. Pirincin yanı sıra udon ve soba gibi erişteler de temel gıda maddeleri arasında yer alır. Japon mutfağında yağ ve baharat kullanımı çok azdır. Bu yüzden sağlıklı beslenme konusunda iddialı ülkelerden biridir. İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için Japon mutfağından 13 nefis tarif:

  1. Sushi

sushi

Japon mutfağı yemeklerine, en bilinen tarifle başlıyoruz. Pirinç, levrek veya ton balığı ile hazırlanan sushileri, evde hazırladığınız soslarla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Nigiri Sushi

nigiri sushi

Sushi yapmak için aparatlarınız yoksa, en sevilen çeşitlerinden biri olan nigiri sushiyi de deneyebilirsiniz. Somon veya karides ile hazırlanan nigiri sushiyi, videolu anlatımıyla kolayca yapabilirsiniz.

  1. Miso Çorbası

miso çorbası

Miso, balık suyu ve wakame ile hazırlanan miso çorbası, Japon mutfağının en geleneksel tariflerinden biridir. Porsiyonu, yaklaşık 35 kalori değerindedir.

  1. Acılı Karides Tempura

acılı karides tempura

Karides, sriracha sosu ve nişasta ile hazırlanan karides tempura, derin yağda kızartılarak hazırlanır. Farklı soslarla birlikte sunulur.

  1. Kabak Çiçeği Tempura

kabak çiçeği tempura

Kabak çiçeğinin, maden suyu ve una bulanmasıyla hazırlanan tempura, atıştırmalık olarak yemeklerin yanında sunulur. Yoğurt ile birlikte servis edilebilir.

  1. Ramen

ramen

Japon mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan ramen, tavuk, zencefil ve yumurta gibi farklı malzemelerin birleşiminden oluşur. Katı malzemeler chopstick ile yenildikten sonra, kalan su içilir.

  1. Takoyaki

takoyaki

Japonya'nın sokak lezzetlerinden biri olan takoyaki, ahtapot ve hamur ile hazırlanır. Yuvarlak bir şekil verildikten sonra, mayonezle birlikte servis edilir.

  1. Seezling Ördek

seezling ördek

Pekin ördeği, ördek yufkası ve hoisin sos ile hazırlanan bu yemek, Uzakdoğu'nun zengin lezzetlerinden biridir. Yalnızca Japonya'da değil, diğer Asya ülkelerinde de sevilerek tüketilir.

  1. Wakame Salatası

wakame salatası

Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu salatanın ana malzemesi, yenilebilir yosun, yani wakame'dir. Pirinç sirkesi ve soya ile zenginleştirilir. Düşük kalorilidir.

  1. Tavuklu Sebzeli Udon

tavuklu sebzeli udon

Tavuk göğsü, mantar, havuç ve bezelye ile hazırlanan udon, bal ve sarımsak ezmesi gibi malzemelerle marine edilir. 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Omurice

omurice

Japon omleti olarak da bilinen omurice, bezelye, biber ve soğan ile hazırlanır. Süslü ve renkli bir yemektir. Acı sos gibi farklı soslarla birlikte servis edilir.

  1. Veggie Gyoza

veggie gyoza

Okurumuzdan gelen veggie gyoza tarifi, Aslında bir tür Japon mantısı olarak bilinir. İç harçta lahana, zencefil ve havuç kullanılır.

  1. Yakitori

yakitori

Izgara tavuk olarak bilinen ve bambu şişler üzerinde servis edilen yakitori, sokak lezzetlerinden biridir. Momo, negima gibi farklı türleri mevcuttur. Genelde kömürde pişirilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Çin yemekleri
  2. Geleneksel Kore yemekleri
  3. Tayland mutfağı
  4. Rus yemekleri
  5. Japon mutfağı hakkında ilginç bilgiler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo