Japon mutfağı, Uzakdoğu'nun en önemli lezzetlerinin yer aldığı mutfaklardan biridir. Pirinç yemeklerde sık sık kullanılır. Garnitür olarak balık, salamura sebze ve pişmiş sebzeler kullanılır. Japonya bir ada ülkesi olduğu için, yemeklerinde balık ve deniz ürünlerine sık sık yer verilir. Bu yemekler genelde ızgara yapılır veya sashimi gibi çiğ olarak servis edilir. Pirincin yanı sıra udon ve soba gibi erişteler de temel gıda maddeleri arasında yer alır. Japon mutfağında yağ ve baharat kullanımı çok azdır. Bu yüzden sağlıklı beslenme konusunda iddialı ülkelerden biridir. İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için Japon mutfağından 13 nefis tarif:
Japon mutfağı yemeklerine, en bilinen tarifle başlıyoruz. Pirinç, levrek veya ton balığı ile hazırlanan sushileri, evde hazırladığınız soslarla birlikte servis edebilirsiniz.
Sushi yapmak için aparatlarınız yoksa, en sevilen çeşitlerinden biri olan nigiri sushiyi de deneyebilirsiniz. Somon veya karides ile hazırlanan nigiri sushiyi, videolu anlatımıyla kolayca yapabilirsiniz.
Miso, balık suyu ve wakame ile hazırlanan miso çorbası, Japon mutfağının en geleneksel tariflerinden biridir. Porsiyonu, yaklaşık 35 kalori değerindedir.
Karides, sriracha sosu ve nişasta ile hazırlanan karides tempura, derin yağda kızartılarak hazırlanır. Farklı soslarla birlikte sunulur.
Kabak çiçeğinin, maden suyu ve una bulanmasıyla hazırlanan tempura, atıştırmalık olarak yemeklerin yanında sunulur. Yoğurt ile birlikte servis edilebilir.
Japon mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan ramen, tavuk, zencefil ve yumurta gibi farklı malzemelerin birleşiminden oluşur. Katı malzemeler chopstick ile yenildikten sonra, kalan su içilir.
Japonya'nın sokak lezzetlerinden biri olan takoyaki, ahtapot ve hamur ile hazırlanır. Yuvarlak bir şekil verildikten sonra, mayonezle birlikte servis edilir.
Pekin ördeği, ördek yufkası ve hoisin sos ile hazırlanan bu yemek, Uzakdoğu'nun zengin lezzetlerinden biridir. Yalnızca Japonya'da değil, diğer Asya ülkelerinde de sevilerek tüketilir.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu salatanın ana malzemesi, yenilebilir yosun, yani wakame'dir. Pirinç sirkesi ve soya ile zenginleştirilir. Düşük kalorilidir.
Tavuk göğsü, mantar, havuç ve bezelye ile hazırlanan udon, bal ve sarımsak ezmesi gibi malzemelerle marine edilir. 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Japon omleti olarak da bilinen omurice, bezelye, biber ve soğan ile hazırlanır. Süslü ve renkli bir yemektir. Acı sos gibi farklı soslarla birlikte servis edilir.
Okurumuzdan gelen veggie gyoza tarifi, Aslında bir tür Japon mantısı olarak bilinir. İç harçta lahana, zencefil ve havuç kullanılır.
Izgara tavuk olarak bilinen ve bambu şişler üzerinde servis edilen yakitori, sokak lezzetlerinden biridir. Momo, negima gibi farklı türleri mevcuttur. Genelde kömürde pişirilir.
Şunlara da göz atın;